חבלה סיבובית בברך הימנית - דחוף!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

22/04/2005 | 21:44 | מאת: כדורסלן

במהלך משחק כדורסל, נפלתי והרגל הימנית עפה חזק מאוד לצד ימין, והברך הסתובבה. הלכתי לאורטופד שכתב: "מעט מאוד נפיחות - ללא תפליט. רגישות מדיאלית. יציבות שמורה. חדר יישור 20 מעלות. MCMURRAY חיובי ברוטציה חיצוני. אבחנות: Pain in limb פירוט (Knee rt)" האורטופד שלח אותי לפיזיותרפיה שאני אמור להתחיל ביום שני, ואף ציין שיש סיכוי שאאלץ לעבור ניתוח. הברך שלי השתפרה עוד קצת מאז הפגישה איתו ואני מצליח ליישר אותה אפילו יותר. רציתי לדעת, האם לאחר ההחלמה, אצטרך לשים מגן ברך כשאשחק כדורסל? מהי תקופת ההחלמה המשוערת, והאם לפי מה שהוא כתב לדעתך יש סיכוי שאעבור ניתוח?

26/04/2005 | 15:37 | מאת:

כדורסלן יקר חג שמח הברך שלך אינה שמחה ולמרות שכל מה שנאמר יהיה ניחוש נראה שאתה צריך להיות מקושר עם הרופא שלך ואם הטפול הפיסיותרפי לא יצליח או לא יתקדם כהלכה יהיה צורך בטפול ניתוחי ארטרוסקופי. בתודה ד"ר גרינטל

04/05/2005 | 10:02 | מאת: רמי

בס"ד לדר' גרינטל שלום רב, לפני כחודש נפלתי על שני הברכיים בתנועה סיבובית שמאלה. ברך ימין נפגעה ,חשש לקרע במיניסקוס . בתחילה לא יכולתי לפתוח את הרגל , בעקבות פזיוטרפה חל שיפור וכיום אני הולך ללא קביים אך עם צליעה והברך לא מתיישרת עד הסוף. כמו כן יש כאבים בדריכה וזאת לאחר שהפסקתי לקחת אתופן. הומלץ לי לעבור ארטרוסקופיה . א. האם יש סיכוי שהברך תחלים ע"י פזיוטרפיה בלבד. ב. מה הסיכונים בארטרוסקופיה. תודה מראש , רמי