כאב ממושך במפרק הירך השמאלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

06/04/2005 | 19:59 | מאת: פולי64

שלום אני בת ששים וארבע ובריאה בדרך כלל תודה לא-ל. לפני כחצי שנה התחלתי לחוש כאב במפרק הירך השמאלית: הליכה ארוכה גורמת לי לכאב משמעותי וממוקד שמתרכז בנקודת החיבור שבין הירך לגוף ולפעמים אף מקרין כאב למקומות שונים לאורך כל הרגל. כך גם קימה אחר ישיבה ממושכת, וביחוד שכיבה על הצדדים גורמת לכאב הנ"ל. האורטופד קבע – אחרי צילום – כי זו דלקת בגיד ורשם לי "ויוקס" (!) שאותו לא לקחתי, למזלי. ניסיתי אקופונקטורה (8 מפגשים), ללא הועיל. רופא-משפחה שלח אותי למיפוי עצמות והתוצאה: "המיפוי מראה קליטה מוגברת בע"ש מותני תחתון, קרסול ימין. שאר המיפוי בגדר הנורמה. הממצאים מתאימים לשינויים ניווניים." אותו רופא-משפחה גם הסביר גם כי "הכאב נובע מלחץ הבצקת על העצב", והמליץ על "בטרן 25 מ"ג", אבל אני משתדלת להימנע מתרופות מסוג כזה ובכלל... ולכן אני נמנעת גם מזו. מישהו יוכל לעזור לי? במידע על תרופות, טיפולים אלטרנטיביים, או כל מידע (עדיף מנסיון) שיוכל לשחרר אותי מהכאב המטריד הזה. תודה מאד מראש לכל המגיבים ובריאות לכולם! פולי

08/04/2005 | 10:43 | מאת:

פולי 64 שלום ועד 124 אנסה לראות מה אנו מבינים ממכתבך. 1. לפני כחצי שנה התחלתי לחוש כאב במפרק הירך השמאלית: הליכה ארוכה גורמת לי לכאב משמעותי וממוקד שמתרכז בנקודת החיבור שבין הירך לגוף ולפעמים אף מקרין כאב למקומות שונים לאורך כל הרגל. כך גם קימה אחר ישיבה ממושכת, וביחוד שכיבה על הצדדים גורמת לכאב הנ"ל. 2. אפשרות שהועלתה דלקת בגיד 3. ניסיתי אקופונקטורה (8 מפגשים), ללא הועיל. 4. המיפוי מראה קליטה מוגברת בע"ש מותני תחתון, קרסול ימין. שאר המיפוי בגדר הנורמה. הממצאים מתאימים לשינויים ניווניים. 5. השערה הועלתה 'הכאב נובע מלחץ הבצקת על העצב' 6. נמנעת מתרופות. כך שמובן שמידע רב הכרחי עדיין חסר. אני שואל עצמי האם מדובר בבעיה של מפרק הירך עצמו ואז צריך לחשוב לברור בכוון זה אולי עמוד השדרה? כפי שמרמזים דברי הרופא שלך? לכן יש להתעקש ולהמשיך בברור אורתופדי מסודר ומובנה כדי להבין מה יש. לאחר מכן יש לבדוק את האפשרויות הטיפוליות ולהחליט. אבל קודם כל יש להגיע להגדרת האבחנה. בהצלחה ד"ר גרינטל