Resurfacing -AVN Stage IV

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

02/04/2005 | 12:56 | מאת: דודי

הנני בן 38 ואני סובל מ-AVN בפמור שמאלי מזה 4 שנים. לאחרונה גיליתי את ה- Resurfacing אשר נשמע מבטיח. מה החסרונות? היכן מבוצע התהליך בארץ? אודה באם מישהו שעבר את הניתוח הנ"ל יגיב אף הוא. איכות חיי ירדה באופן משמעותי אך עם זאת אני מעדיף לדחות ככל האפשר ניתוח של THR מאחר ותוחלת החיים שלו קצרה ונראה שמטרתו בעיקר לצמצם כאבים. אם Resurfacing מאפשר חזרה לתפקוד מלא ותוחלת החיים שלו נראית מבטיחה וכמו כן נשמרת מסת עצם במידה ויש לחזור על הניתוח, מדוע הוא לא הופך להיות הניתוח הסטנדרטי לפגועי מפרק ירך? בתודה מראש, דודי

05/04/2005 | 20:04 | מאת:

ערב טוב חשוב להבהיר כי Resurfacing הנו ניתוח להחלפת מפרק הירך לכל דבר. הוא נעשה בבילינסון, השרון ועוד מספר בתי חולים בארץ. ההבדל הוא שכאן קיים נסיון לשמור על חלק מהראש של הפמור במחשבה שאם יהיה צורך בניתוח חוזר בעתיד ייהיה יותר Bone Stock לצורך הניתוח החוזר. מכל שאר הבחינות של החלמה הניתוח זהה לשאר הניתוחים להחלפת המפרק. מטרתו כמו רוב הניתוחים להחלפת מפרק הירך הנו להקל כאב. בברכה ד"ר גרינטל