החלפת ברך - פעם שניה ++

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

05/03/2005 | 17:51 | מאת: קלבנסקי גדי

שלום, לאבי בן ה 72 הוחלפה ברך ימין בתותב. לאחר כחודש של פיזיותרפיה, הרגל התנפחה והוגבלה התנועה באופן מלא. לאחר שלא ניתן היה לבצע פיזיותרפיה (גם לא בהרדמה), אבי נותח שוב. בניתוח השני הוחלפה הברך שוב פעם. כיום, 5 חודשים לאחר הניתוח השני, הרגל נפוחה, אדומה מאד ומוגבלת משמעותית בתנועה. אבי סובל מכאבים חזקים ואין לנו פתרון. בחוות דעת נוספת שקיבלנו, הומלץ לנו לנתח שוב. אנו מודאגים מאד, כיוון שאמרו לנו שסיכויי ההחלמה שלו (גם לאחר ניתוח שלישי) הם מעטים. ביצענו בדיקות רבות בניסיון לאתר דלקת המסבירה את הנפיחות, האודם והחום (הברך תמיד חמה מהרגיל) אולם, כל הבדיקות (דם ואף ניקוב הברך) הראו שאין דלקת. האם יש למישהו רעיון כלשהו ? האם יש אפשרות לטיפול אלטרנטיבי ? (פיזיותרפיה כבר פסקה מלעזור). האם יש סוג אחר של תותב ששימוש בו עשוי לשפר את סיכויי ההחלמה לאחר ניתות נוסף ? אודה לכל סיוע, קלבנסקי גדי

08/03/2005 | 19:43 | מאת:

שלום וברכה במכתבך הצגת את אחד המצבים הקשים ביותר באורתופדיה של החלפות המפרקים: האם יש זהום או אין זהום. הדרך היחידה להתקדם להערכתי הנה חוות דעת נוספת אצל אחד מהעוסקים בתחום זה בארץ. ברור שדרך הפורום גם המכתב הכי טוב והכי מבהיר לא מסוגל לאפשר להחליט החלטות ולהציע הסברים. אין תחליף לבדיקה, עיון בצילומים ובדיקות דם וכו'. בהצלחה בהצלחה ד"ר גרינטל

02/04/2005 | 15:45 | מאת: חיים גל

אימי(72)עתידה לעבור ניתוח להחלפת הברך,היא מאד מגובשת בצורך לבצע זאת ראשית, האם הנתוח נחשב לניתוח מוכר וקל באחוזי הצלחה גבוהים. שנית,אשמח לדעת מי היה המנתח? תודה