החלפת ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

16/02/2005 | 09:01 | מאת: סמי גל

לד"ר גרינטל שלום רב, , לאישתי כאבים חזקים בבירכיים בזמן הליכה. בצילומי הרנטגן ,שנעשו ע"פ הפנית הרופא האורטופד,הובחן שחיקת הסכוס בשני הבירכיים. בשכיבה ובישיבה אישתי לא חשה כאבים. הרופא ממליץ על החלפת פרקי הברכקיים. מתוך התיעצויות עם אנשים שעברו את התהליך ניתן להבין שלפרקים "המלאכותיים" הנ"ל יש אורך חיים מסוים ולכן רצוי לבצע החלפה כמה שאפשר מאוחר יותר ובמיוחד שלא חשים כאבים בעת ישיבה ושכיבה . מה דעתך ד"ר גרינטל? בכבוד רב ,סמי גל. 16.2.05

03/03/2005 | 19:38 | מאת:

לסמי שלום סליחה על התשובה המאוחרת. קיימת תמיד דילמה בין הצורך לניתוח עקב כאבים והפרעה תפקודית ובין הרצון לנתח כמה שיותר מאוחר. מי מנצח? תמיד מנצח הצורך: ככל שהכאב וההפרעה נעשים חריפים וקשים הניתוח הופך להיות יותר ויותר רלוונטי בהצלחה ד"ר גרינטל