שבר בפיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - החלפות פרק ירך וברך

10/02/2005 | 13:30 | מאת: ציפי

לפני 4 חודשים עברתי ניתוח שבר בפיקה + חיבור רצועה שנקרעה, חודשיים בפיזיוטרפיה. כיפוף הברך הגיע ל-42 מעלות בלבד, ממליצים ארטוסקופיה+מניפולציה סגורה, עם המשך שהייה של יומים בבית חולים תחת אפידורל לשיפור הכיפוף. האם אתה ממליץ על הניתוח? או שכדי לחכות ולראות האם יהיה שיפור נוסף בכיפוף? בעבר עברתי ניתוח דיסק בעמוד שידרה מותני L4-L5 רציתי לדעת אם האפידורל בגב לא יגרום נזק? ואם זה מקובל להשאיר אפידורל יומיים באזור הגב?

15/02/2005 | 19:23 | מאת:

לציפי שלום אנסה לענות על שאלותייך: האם אתה ממליץ על הניתוח? או שכדי לחכות ולראות האם יהיה שיפור נוסף בכיפוף? ציפי: חשוב להבהיר שפורום באינטרנט אינו יכול להוות תחליף להליך רפואי. זו שאלה שדורשת בדיקה, עיון בהדמיה וכו'. ממש אסור לתת ייעוץ רפואי ללא הכלים הנכונים לעניין זה. בעבר עברתי ניתוח דיסק בעמוד שידרה מותני L4-L5 רציתי לדעת אם האפידורל בגב לא יגרום נזק? ת: בדרך כלל הזרקה אפידורלית אינה גורמת נזק. אלא שאף פעם אין דרך לדעת בבטחון מלא שכך הוא. ואם זה מקובל להשאיר אפידורל יומיים באזור הגב? ת: השארת קטטר אפידורלי בגב ליומיים נעשית לעיתים קרובות אצל חולים רבים. בברכה ד"ר גרינטל