זיבה וסיבוכים אפשריים אצל אישה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

04/01/2004 | 02:29 | מאת: דנה וגיא

שלום רב אנחנו זוג בגיל 28 ו - 30. לאחרונה ביצענו בדיקות מקיפות למחלות מין (במרפאת לוינסקי) והתגלה שלבת הזוג יש זיבה – הבדיקה נקראה pcr. בלי או עם קשר נתגלה אצלה גם פטרייה דרגה 3. אצל בן הזוג לא נתגלה כלום על אף שאנחנו יחד כחצי שנה. הופתענו מאוד, מכיוון שהיה ידוע לבת הזוג על המחלה לפני שלוש שנים ובת הזוג טיפלה בה מספר פעמים באנטיביוטיקה ובבדיקות משטחים לא נמצאה מחלה. המשמעות הנה שהזיבה הייתה במשך שלוש שנים. אולי בצורה מלאה אולי כחלקית בגלל האנטיביוטיקה שנלקחה כבר בעבר. הטיפול שניתן: הרופא שבדק אותה בלוינסקי, נתן לה כדור אנטיביוטיקה מסויים ושני כדורי דוקסילין למשך 5 ימים. כמו כן הוא המליץ לה לבצע בדיקת pid. בת הזוג ביצעה בדיקת אולטרה סאונד והלכה לראות רופא מומחה (גניקולוג) בה נאמר שככל שניתן לראות ולבדוק המערכות תקינות. אך – לא ניתן לומר זאת בוודאות, מכיוון שרק כשמנסים להיכנס להריון יודעים זאת. בכל מקרה הוא הרגיע את בת הזוג מאוד ואמר לה שאין מה לחשוש – מקסימום ההריון יהיה חוץ רחמי. לאחר שיחה עם הרופאים השונים ועיון באינטרנט קראנו מספר סיבוכים אפשריים: - הזנחה של המחלה וחוסר טיפול עלולים לגרום לפגיעה בפוריות האישה. - באישה, הרבה פעמים אין לזיהומים אלו הסתמנות בשלב החריף, אך הם יכולים לגרום לדלקת של החצוצרות מחלה הנקראת pid ולעקרות משנית. - בנשים לא מטופלות זיבה יכולה להסתבך בדלקת באגן הגורמת לעקרות, הריון מחוץ לרחם, וכאבים כרוניים קשים באגן. בגברים המחלה יכולה לגרום לזיהום באשכים ובערמונית, וצלקות בצינור השופכה הגורמות לכאבים באיברי המין, עקרות ולקשיים וכאבים במתן שתן. דלקת עיניים קשה יכולה להיגרם לילוד שאימו נגועה. שאלותינו הם: האם המצאות הזיבה או שאריות דיאנאיי- זהו מקרה של אישה לא מטופלת לאורך זמן? האם יש דרך נוספת לבדוק את ההשפעות של הזיבה ? האם ניתן יהיה להעריך האם זה פגע ברמת הפוריות של האישה, בצורה חלקית או אפילו מלאה (מקווים שלא)? לנושא הפוריות ישנה השלכה לגבי מצב הרוח של שנינו, והשפעה טיבעית על המשך הקשר. מה ניתן לעשות במקרה כזה ?

04/01/2004 | 20:08 | מאת:

אני לא מבין מדוע בוצע PCR כעיקרון אם תרבית שלילית אז היא שלילית - כך אנו עובדים ביום יום כעיקרון העובדה שהיתה מחלה בעבר יכלה לגרום לפגיעה בחצוצרות העבר (כשהייתה מחלה) ואין לזה קשר ל PCR היום זיווה היא מחלה סוערת לרוב וזה לא הגיוני שבת זוגך חולה כיום הדרך לדעת אם החצוצרות תקינות זה צילום רחם אך אין בו צורך פשוט כשתירצו הריון - תבצעו מה שצריך (יחסי מין ואם תיהיה בעייה 6-8 חודשים אז לפנות לרופא סטטיסטית רוב הסיכוים שאין בעייה בהצלחה דר חיים קריסי