חתול עם אבנים/דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/01/2007 | 23:07 | מאת: יעל

שלום, יש לי חתול בן 4.5 ולאחר שנראה שיש לו בעיות במתן שתן לקחתי אותו לוטרינר שאיבחן אצלו אבנים ודלקת בדרכי השתן. הטיפול שנתן הוטרינר כלל קטטר ל-4 ימים (שכבר הוסר) כדי שהחתול יוכל להוציא שתן, אנטיביוטיקה (רספרים – RESPRIM) למשך שבועיים (כדור או נוזל אחת ליום), ואוכל מיוחד לחתול – Hills Prescription Diet C/D Feline (בנוסף אמר שלחתול אסור לאכול כל מזון אחר כלשהו לפחות במשך חצי שנה). כיום, לאחר שבוע מתחילת הטיפול, לחתול עדיין שתן אדמדם (דם בשתן), אין לו תאבון בכלל והוא לא אוכל, יש לו התכווצויות ורעידות נקודתיות ברחבי הגוף, והוא די אפאתי למה שקורה סביבו. הוטרינר אמר שאולי הוא יחליף את האנטיביוטיקה ושזה יעזור לו לבעיית התאבון. האם אלה נשמעים כאבחונים נכונים? האם יש משהו נוסף שניתן לעשות או לבדוק? אודה על התייחסותכם. תודה, יעל

22/01/2007 | 07:41 | מאת: ד"ר איתן ברנע

יעל כמובן שאיני יכול להתייחס לתופעות רפואיות אלו או אחרות מבלי לבדוק את החתול. אך על פניו נראה כי הוא חייב בטיפול אינטנסיבי עד כדי אישפוז עם נוזלים וכו'. פגיעה בדרכי השתן היא תופעה די נפוצה בחתולים זכרים . ברוב המקרים האשם הוא בשילוב של מזונות עשירים במגנזיום ובדלקות בדרכי השתן. הטיפול האנטיביוטי על מנת לדכא את הזיהום בעוד המזון בא על מנת להמיס את האבנים. בדרך כלל מתחילים במזון אשר נקרא Prescription Diet s/d ולאחר כחודש כאשר מודאים כי כל הקריסטלים נעלמו , ממשיכים עם Prescription Diet c/d .

מנהל פורום תזונת בעלי חיים