bradycardia sinus

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

18/02/2004 | 20:43 | מאת: profi

בבקשה להסביר לי מה המשמעות של דופק נמוך ( 38 במנוחה ). אני בן 57 ותמיד ידעתי שיש לי דופק נמוך. עכשיו הרופאים רמזו לי שצריך השתלת קוצב ( אחרי בדיקות כמובן ). כמובן שאני מאוד חושש ( כנראה מחוסר ידיעה ) ומאד מבקש לקבל מידע בנושא מכל מי שיכול לעזור. תודה מראש. profi

21/02/2004 | 14:37 | מאת:

דופק נמוך כשלעצמו אינו התוויה להשתלת קוצב. חשוב לדעת פרטים נוספים כגון האם הוא גורם לסמפטומים (כדוגמת התעלפות) והאם יש בעיות נוספות הקשורות לדופק כגון הפרעות בהולכה חשמלית (ניתן לאבחון בא"קג ובהולטר). בכל מקרה שצריך קוצב, חשוב לדעת שהפרוצדורה בטוחה והקוצב אינו מפריע לחיות חיים רגילים.