CPK גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

19/08/2008 | 23:10 | מאת: יואב

שלום אני בן 38 נוטל SUMVAKOR 40mg - בבדיקות דם שנעשו לי להיום הכל נראה תקין פרט ל CPK אשר ערכו הוא 808 אני לא מרגיש כאבים מיוחדים בשרירים. יומיים לפני בדיקת הדם היו לי כאבים עזים במותן אשר אובחנו כאבנים בדרכי השתן. 1. מה משמעותו של ערך זה - האם הוא חריג משמעותית , האם הוא יכול ללמד על בעיה לבבית כלשהיא? 2. האם ישנו קשר לתרופה אותה אני נוטל? תודה - יואב.

03/09/2008 | 23:13 | מאת:

ה CPK עלה משנית לנטילת הסימוביל (תופעת לוואי). הערך יחסית גבוה וכדאי לעבור לתרופה חלופית דוגמת ליפיטור 30 מ"ג או קרסטור 10 מ"ג כי לעיתים החלפת התרופה מביא לירידה (לפחות חלקית ברמת ה CPK) תודה