כולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

17/08/2008 | 21:35 | מאת: דנית

שלום רב אנ יבת 34. בבדיקת דם שערכתי לפני כחמישה חודשים נתגלו אצלי רמות גבוהות של שומנים בדם: cholesterol: 290 tryglicerides: 144 cholestero;-HDL: 64 cholesterol-LDL: 204 כעבור כמה חודשים של פעילות גופנית ודיאטה הצלחתי להוריד את הערכים בצורה משמעותית: cholesterol: 225 tryglicerides: 144 cholesterol-HDL: 63 cholesterol-LDL: 131 עובדה חשובה: אני נמנית על קבוצת סיכון כיוון שאבי לקה באירוע לב בגיל חמישים בערך. כעת יש לי כמה שאלות: 1. האם עצם היותי שייכת לקבוצת הסיכון שציינתי לעיל אומר שעלי להתחיל בטיפול תרופתי? ואם כן, מה ההמלצה? 2. האם המשך פעילות גופנית ושמירה על תזונה מאוזנת עשויים להוריד את הרמה עוד יותר? (ללא טיפול תרופתי) אשמח לשמוע המלצה! תודה רבה דנית

03/09/2008 | 23:08 | מאת:

כל הכבוד על ההצלחה בהורדת הכולסטרול. התוצאות כעת הן כאילו שאין צורך בטיפול תרופתי. חשוב שהתזונה והפעילות הגופנית שלך יהיו כזאלו שניתנות להמשך לאורך זמן רב. יש צורך במעקב אחרי פרופיל שומנים באופ קבוע (פעמיים בשנה) תודה