בדיקות לכאלה שעברו אוטם בעבר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

09/08/2008 | 10:18 | מאת: חני

שלום. עברתי 2 אוטמים בעבר ושאלתי היא כזו: אילו בדיקות תקופתיות מומלץ לבצע וכל כמה זמן לכאלה שעברו אוטמים (לדוגמא: בדיקות דם , מאמץ , אקו , וירטואלי ........................) על מנת למנוע התקף שלישי . אודה לך באם תוכלי לפרט יותר . תודה

03/09/2008 | 22:33 | מאת:

הדרך למנוע התקף לב שלישי הוא ע"י טיפול ואיזון כל גורמי הסיכון - שמירת רמת LDL סביב 60 מ"ג%, באם יש סכרת - איזון שלה, במקביל לאורח חיים בריא והקפדה על תרופות כולל, חוסמי בטא, אספירין וסטטינים. כמו כן, באם הארוע היה בגיל צעיר כדאי לבדוק מצב של קרישיות יתר. מעקב ע"י מבחן מאמץ או אקו במאמץ מאפשר לאתר הצרות בעורקים ואותן יש לעשות פעם בשנה. בדיקות דם יש לבצע פעם בחצי שנה תודה