טרשת עורקים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/08/2008 | 13:05 | מאת: אביטל

בעלי נפטר מדום לב ובנתיחה נאמר שזה על רקע טרשת עורקים כלליים. הרופא המליץ על בדיקות לילדי ולמשפחה הקרובה. לקחתי את ילדיי לרופא משפחה שנתן לנו בדיקות דם שונות (כולסטרול, טרגלצרידים וכד'). מהם הבדיקות לגילוי מוקדם של טרשת עורקים? האם מה שנתן הרופא לילדי זה מספיק או שאתם ממליצים על עוד בדיקות.

03/09/2008 | 22:25 | מאת:

פרופיל שומנים כפי שהומלץ, אפשר גם רמת הומוציסטאין, רמת גלוקוז בדיקות הדמייה אינן מומלצות אלא אם תהייה בעייה מיוחדת ברמת השומנים, וזאת גם בתלות הילדים. יש לוודא שאף אחד מהילדים אינו מעשן תודה