אוטם בגודל בינוני ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/08/2008 | 20:49 | מאת: עופר

שלום אני בן 50 .לפני 10 שנים עברתי התקף וצינטור ולאחר 4 שנים בשנית באותו המקום והוכנס סטנט נוסף לאותו העורק. עברתי מיפוי בשיטת SPECT לאחר הזרקת טליום. המיממצאים : 1. אוטם בגודל בינוני בתפוצת העורק ה-LAD 2. הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה במאמץ מירבי לגילו.ללא עדות לאיסכמיה הפיכה. שאלתי לפשר הכתוב והאם ניתן לצפות או לזהות סיכוי להתקף נוסף. תודה עופר.

03/09/2008 | 22:13 | מאת:

הבדיקה שוללת אזור הסובל מירידה באספקת דם. הדרך הטובה ביותר להמנע מהתקף לב היא טיפול מניעתי בגורמי הסיכון ולקיחת תרופות להורדת שומנים, אספירין, חוסמי בטא ותרופות נוספות בהתאם לתפקוד הלב תוגה