דופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

02/08/2008 | 11:04 | מאת: גאיה

שלום פרפ, אני בת 42 סובלת מצניחת מסתם מטראלי קל ואי ספיקה מטראלית גם קלה. לאחרונה מרגישה דופק מהיר והולם אחרי כל פעולה פשוטה כשאני בודקת עם מדל"ד אני שומעת בהתחלה את הדופק המהיר ואח"כ מתייצב והדופק 77 . האם יש סבירות להפרעות קצב?או שפשוט אין לי כושר גופני... לקחת סתם דראלין עם דופק 77 זה כדאי? המון תודה

04/08/2008 | 17:26 | מאת:

כדאי לבצע הולטר לב כדי לאבחן האם מדובר בהפרעת קצב או בתגובה טבעית של הדופק במצב של כושר גופני נמוך. במידה ולא בצעת לאירונה ארו כדאי לשקול כדי לראות שאין החמרה בדליפה של המסתם תודה