דפיקות לב מואצות במנוחה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/07/2008 | 14:16 | מאת: גיל

שלום רב ד"ר. אני בן 20, בסה"כ בריא. קרה לי בתקופה האחרונה, שהרגשתי דפיקות לב מואצות כאשר הייתי במנוחה מוחלטת. לא צפיתי בטלוויזיה, לא התרגשתי ממשהו, זה נמשך קרוב לשעתיים עם הפסקות מסויימות. לפני כמה שנים, אני זוכר שהרגשתי "דקירות" בלב, ולכן ניגשתי לעשות בדיקות מסויימות, עשו לי בדיקות, אחת א.ק.ג אני חושב, והשניה עוד איזה בדיקה שיש לי כאן את הדוח שלה. בדיקת הולטר לא עברתי. אבי דרך אגב עבר פעמיים אירוע לב.. באופן אישי לא מעשן, משקל תקין, מתעסק בספורט (לא מקצועני). אשמע לשמוע את דעתך, תודה.

25/07/2008 | 16:32 | מאת: מיקי

אני בת 73 ועברתי לאחרונה מיפוי לב. בשנת 2003 עברתי צינתור עם בלון ו-2 סטנדים. בשנת 1987 עברתי ניתוח מעקפים. בתוצאות מיפוי הלב היה כתוב כי קיימת עדות לאיסכמיה באיזור האנטרו-אפיקלי. אודה לכם אם תסבירו לי הנ"ל. תודה

04/08/2008 | 17:10 | מאת:

באם התופעה תחזור בתדירות גבוהה יותר כדאי יהיה לשקול הולטר לב. המגבלה של הולטר היא בכך שהניטור הוא ל 24 שעות ואם תדירות ההפרעה בקצב הלב נמוכה, יתכן וההולטר לא יאתר אותה. במקרים כאילו ניתן לעשות ניטור ממושך תודה