הולטר לחץ דם.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/07/2008 | 02:51 | מאת: אמיר

בן 37. בצעתי הולטר לחץ דם 24 שעות בגין מדידות גבוהות אצל הרופא סביב 160/80. להלן התוצאות: סה"כ מדידות 52 יום 13 לילה . כמות מדידות מעל הסף הסיסטוראלי 10 יום 2 לילה . מדידות מעל הסף הסיסטוארלי ב % 19.23 יום 15.38% לילה. כמות מדידות מעל הסף הדיסטוראלי 5 יום 0 לילה. מדידות מעל הסף הדיסטוראלי ב % 9.62 יום 0 לילה. ממוצע : 135/85 יום 120/70 לילה. הערה- יש לציין עליה קלה בלחץ הדם הסיסטוראלי בין 09:47-13:02. שאלות:האם הבדיקה תקינה? אצל מי שמתרגש כל כמה זמן יש לבדוק לחץ דם ואם בכלל?וכל כמה זמן יש לחזור על בדיקת ההולטר? תודה

10/07/2008 | 10:54 | מאת: הנריק

סליחה שאני מתערב. אני לא רופא אבל אתה נמצא על הגבול. לפני שהרופאים ימליצו לך בעתיד על תרופות, אשר תצטרך לקחת לכל החיים , תעשה את הדברים הבאים: לא לעשן , לא לשתות אלכוהול מעל למידה , לאכול פירות וירקות, פעילות גופנית, להוריד משקל ( אם יש עודף), להוריד כולסטרול, טריגליצרידים , לא לאכול מאוחר בערב וכו'. תעדכן אותנו גם אם זה עזר.

15/07/2008 | 00:48 | מאת:

הבדיקה תקינה. כדאי לנסות לבדוק לבד בבית (פחות מושפע מהתרגשות אצל הרופא). בכל מקרה מעקב יש צורך רק העוש שנתיים תודה