פענוח הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/07/2008 | 07:54 | מאת: אסתי

צר לי התור לרופא הוא רק בעוד שבועיים, האם עלי למהר וללכת לרופא פרטי? התוצאות של ההולטר הינן: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 44 מהירות מקסימאילית: 141 מהירות ממוצעת: 69 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 10-44 לשעה, בפיזור הומוגני ביממה. משני מוקדים. חלקם FUSION BEATS. בנוסף בשעה 08:53 נצפה קטע של ביגמניה חדרית (עמ' 8). נצפו 5 זוגות VPC'S ,לדוגמא:עמ' 6. בשעה 05:49 נצפה קטע NONSUSTAINED SHORT V.T בן 3 פעימות (עמ' 5). הפרעות קצב חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 50 APC'S במשך הבדיקה . בפיזור הומוגני ביממה. בשעה 12:26 נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בן 4 פעימות ,עמ' 8. הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st: to rule pTO RULE OUT LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY BY ECG תלונות הנבדק: דפיקות לב חזקות.

06/07/2008 | 07:41 | מאת: אסתי

הפרעות קצב? או מה זה?

15/07/2008 | 00:18 | מאת:

הממצאים מסבירים למה יש לך דפיקות לב. באם לא היו התעלפויות, סחרחורות סיפור משפחתי של מוות פתאומי ניתן להמתין. להשלמת הבירור יש צורך לבצע אקו לב להערכת תפקוד, עובי קירות, בעייה מסתמית, בדיקת מלחים בדם וכן אק"ג רגיל במנוחה תודה