עומס ספורטיבי על הלב בגיל 51

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/06/2008 | 14:20 | מאת: יעקב

שלום רב רקע רפואי - אני בן 51 גובה 1.76 משקל 83 ק"ג, נוטל באופן קבוע כדורים להורדת כולסטרול עקב כולסטרול גבוה וכן קומדין עקב רקע של שני קרישי דם שהופיעו לי ברגל לפני כ 8 שנים. בבדיקות הוכח פקטור ליידן 5 הומוזיגוטי. אבי נפטר מהתקף לב כשהיה בן 55. הנני בעל מודעות בריאותית ולכן עוסק כ 30 שנה בספורט באופן קבוע צורת האימון שלי לא השתנתה והיא כוללת אימון 3 פעמים בשבוע של שעתיים וחצי בחדר כושר. שעה וחצי הרמת משקלות ומייד לאחר מכן שעה של ריצה על מכשיר במהירות של 10 קמ"ש. בכל השנים בהם אני עוסק בספורט לא האטתי את הקצב - נהפוך הוא הוספתי עומס ונהנתי מכך, כמו כן לא התחשבתי בעובדה שאני לא נעשה צעיר. אני מקפיד לבצע כל שנה בדיקת ארגומטריה במאמץ והתוצאות תקינות שאלתי היא - האם עלי להתחשב בגילי ולהאט את הקצב מתוך הבנה שאם כל הכבוד לתחושותי הנהדרות "המערכת" בכל זאת מדקנת? אינני מעוניין להגיע למצב שבו יהיה מאוחר מידי - שומעים יותר ויותר על ספורטאים המקבלים דום לב במאמץ מוגבר. איך אדע שלא עברתי את הגבול ?? תודה על תשובה מפורטת

28/06/2008 | 13:08 | מאת:

יש צורך במבחן מאמץ שנתי שבו אתה מגיע לעומסים מקסימליים (לםי סולם בורג). רצוי לבצע זאת במסגרת מכונים יעודיים אין מניע להמשיך ולעבוד בעומסים גבוהים גם בגילך. חשוב כן לשמור עך מספר כללים כולל התאמת העומס האירובי לדופק המקסימלי שלך (לשמור על טווחי דופק לפי סוג האימון) וכן להמנע מעלייה פתאומית בעומס העבודה. כל שנוי צריך להיות מדורג וכך גם חזרה לפעילות אחרי הפסקה. תודה