קרדילוק ותופעות הלוואי - לקחת או לא לקחת?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

19/06/2008 | 13:32 | מאת: אפרת

מזה שנתיים אני לוקחת קרדילוק 2.5 מ"ג בגלל נטייה לדופק מהיר. בבדיקות שערכתי הכל תקין. לאחרונה התחלתי להרגיש בערך שעה עד שעתיים אחרי לקיחת הכדור מין עייפות נוראית , כובד בראש וחולשה. חשבתי לקחת חצי כדור בבוקר וחצי בערב. השאלה אם זה נכון לבדוק דופק ואחר כך להחליט אם לקחת . ומה הדופק שממנו כדאי לקחת? בנוסף, אם אני לוקחת יום אחד אחרי צהריים חצי כדור ולמחרת רבע כדור ואח"כ אולי לא - יש לי הרגשה שזה משגע את הגוף. מהי דרך הבדיקה הנכונה על עצמי כדי לדעת אם בכלל כדאי לי לקחת או לא. ואולי כבר לא צריך לקחת בכלל?! תודה ומחכה לתשובה בקוצר רוח. זהו נושא שמטריד אותי רבות אפרת

21/06/2008 | 20:58 | מאת:

קרדילוק הוא כדור בעל פעילות ממושכת ולכן יש לקחת אותו פעם ביום. כדאי לחזור ולקחת פעם ביום 1.25 מ"ג ולראות האם יש שיפור בתחושה. לגבי ההתוויה ללקיחת הקרדיולוק יש צורך לעבור ולראות מה בעייה שהייתה ויתכן באמת שניתן יהיה להפסיקו תודה

26/06/2008 | 09:23 | מאת: אפרת

תודה על התשובה. ובהמשך לה יש לי עוד שאלה. 1. מאיזה דופק מומלץ לקחת באופן כללי כדור להורדת דופק כמו קרדילוק? 2. מאחר ויש ימים בהם אני קמה עם דופק רגיל לדעתי (80) האם חובה לקחת כל יום את הכדור או אפשר לקחת לפי ההרגשה. 3. האם אני יכולה לקחת את הכדור רק בזמן שאני מרגישה דופק מהיר לדעתי (מעל 90,) והאם אני יכולה לקחת את זה בשעות שונות? תודההההההההההההה רבה מראש

29/09/2008 | 02:18 | מאת: דוד

שלום רב יש לי פעימות נוספות וקרדיולוגית המליצה לי לקחת קרדילוק1.25 מ"ג פעם ביום או בימים שיש את התופעות לקחתי לסירוגין פעמיים ובימים שלא לקחתי התופעות נההיו יותר שכיחות אשמח לקבל חוות דעת

30/09/2008 | 16:06 | מאת: ברגר משה

שנה-טובה , אני מקבל קרדילוק 2.5 כבר מספר שנים .שאלותי הן: אם התרופה משפיעה על התפקוד המיני {בן 61 } .והאם יש השפעה על דימומים מהאף .תודה.