שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

18/06/2008 | 22:17 | מאת: אניי

בס"ד לפרופ' פוקס שלום רב אני בת 26 סובלת מחרדות לגבי הלב עשיתי ברור של הולטר אקו אקג נמצאו תקינים בהריון לפני כשנה הרגשתי סחרחורות חולשה קושי בנשימה דופק מהיר 140 הלכי למרמ שם עשו לי אקג נמצא PR קצר ופילפיטציות נאמר לי על ידי הרופא משפחה כי PR קצר הוא צריך להיות בכל אקג אם יש אותו האם זה נכון??? ולאחרונה כ שבועיים אני מרגישה דופק מהיר ושאני בודקת אותו אני כאילו מקפיצה אותו הוא יותר מהיר לא בטוחה אבל בערך 130 אני יודעת לבדוק אבל אני מקשיבה ללא שעון . אני מרגישה את הדופק המהיר אבל ללא סחרורות או עיפות או חולשה זה רק מלוווה בפחד נוראי.. זה במיוחד בלילה לפני השינה או בצהירים שאני מנסה להרדם יש לציין כי לא כל יום ולא כול היום זה מופיע .וזה התחיל כשראיתי כתבה על מישהי שמתה בגלל הפרעת קצב בגיל 22 וזה קרה לה באוטובוס האם זה נקרא הפרעת קצב או בעית לב ??? האם אפשר לקבל דום לב או כל בעית לב שיכולה לסכן חיים מהפילפיטציות או מהדופק המהיר ??? האם מה שכתבתי זה נקרא הפרעת קצב או פילפיטציות?? אני ממש בחרדות זקוקה לתשובה דחוף

21/06/2008 | 20:56 | מאת:

דופק יכול להיות חזק ולא מהיר ולגרום לאותן תחושות...ואי אפשר להעריך את הקצב ללא בדיקה מדוייקת. חרדות כשלעצמן גורמות לפלפיטציות. כדאי לבצע בדיקת הולטר ובאם היא תקינה הרי הבעיה היא החרדה ויש לטפל בה!