תוצאות בדיקה של אבא

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/06/2008 | 15:05 | מאת: בת

שלום לרופא. אבא בן 71, עבר ניתוח מעקפים ב 2002. לפני 5 חודשים התאלמן. היום עבר אקו לב כבדיקה שגרתית. לא ברור התוצאות הבאות: מסתם מיטראלי- אי ספיקה טריביאלית מסתם אורטאלי- תקין מסתם טריסקופידאלי- אי ספיקה טריביאלית לפני פטירת אמא הפסיק פעילות גופנית לחצי שנה ולפני 4 חודשים חזר לפעילות גופנית. ב 3 בדיקות (כל שנתיים) מאז המעקפים בדיקות המאמץ ואקו לב יצאו תקינות תור לקרדיולוג רק עוד 10 ימים. האם יש מקום לדאגה?האם להפסיק פעילות גופנית? האם להמשיך? תודה מראש

09/06/2008 | 19:41 | מאת:

הנתונים שציינת לגבי הבדיקה מצביעים על תפקוד תקין של המסתמים. יש צורך כמובן לראות את הבידקה השלמה. באם אביך חש בטוב ברי אין מניעה מהמשך הפעילות לה הוא רגיל תודה