מיפוי לב ו/או צנטור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/06/2008 | 12:14 | מאת: שרית

שלום רב בן זוגי החל לסבול לאחרונה מלחצים בחזה. במקביל הוא סובל מכולסטרול גבוה ומטופל בכדורים. יש במשפחה הסטוריה של מחלות לב ואביו נפטר בגיל צעיר (47) גובהו- 176 ומשקלו- 85. מתאמן לא באופן סדיר ומשתדל לשמור על תזונה מאוזנת. תוצאות אקו במאמץ היו תקינות. בביקור האחרון אצל רופא משפחה ביקשנו הפנייה לקרדיולוג והוא שלח לבדיקת מיפוי לב. מה משמעות הבדיקה? מדוע מסרבים לתת לו לבצע צנטור וירטואלי? האם ניתן לבצע זאת באופן פרטי והאם יש צורך בכך לדעתך? אשמח לשמוע מכם שרית

09/06/2008 | 19:41 | מאת:

אקו במאמץ ומפוי לב הם בדיקות בעלות יעילות דומה (וגבוהה) לזהוי ירידה באספקת דם ללב. צינתור וירטואלי מאפשר להדגים את עורקי הלב ובמידה והתלונות של בן זוגך באמת מכוונות לבעיהה באספקת הדם יש מקום לבצע את הצינתור הוירטואלי. ההתיחסות של הקופות השונות לבדיקה אינה זהה. לגבי ביצוע הבדיקה באופן פרטי אין כל מניעה. הבדיקה חזקה בלשלול בעיה, קרי, בדיקה תקינה באיכות טובה שוללת בעייה בעורקי הלב בדיוק של 95%. יש חשיבות לעשות קישור של כל הנתונים על מנת לייעץ לבן זוגך. לגבי מקומות לבדיקה ניתן ליצור עימי קשר טלפוני