תוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/06/2008 | 11:30 | מאת: איריס

שלום אמי בת 84 עם קשיי נשימהעל רקע אסטמה לא ברור נמצאת בבירור עם הפרעה בתפקודי ריאות קלה שחלקה רסטרקטיבית וחלקה חסימתית.אקו לב 29.5חדר שמאל בגודל תקין תפקוד גלובלי ואיזורי תקינים.היפרטרופיה ספטלית.תבנית המילוי פסאודונורמלית.חדר ימין בגודל ותפקוד תקין.עליה שמאלית מורחבת.מסתםאאורטלי מסויידומוצר במידה קלה-בינונית.אי ספיקה אאורטלית קלה.אס"קמיטרלית קלה עד בינונית.אס"קטריקוספידלית קלה-בינונית.יל"דריאתי במידה קשה.עדות לנוזל פריקרדיאלי במידה קלה.עדות לנוזל פלאורלי estimated LVEF%65.האקו בוצע בנוכחות דלקת ריאות עם דידיימרים גבוהים 15000 בסיטי אנגיו לפני שנתיים שללו תסחיף ריאתי. האם ממצאים אלה מצדיקים החלפת מסתם.עקב קשיי נשימה וציפצופים לא ברורים . תודה רבה

09/06/2008 | 19:00 | מאת:

לפי הנתונים אין כל בעייה מסתמית המצריכה ניתוח. הבעייה העיקרית היא יל"ד ריאתי קשה שלפי בדיקת הדידיימרים יתכן ונובעת מתסחיף ריאתי או מתסחיפים חוזרים. לאור גילה של אימך, הטיפול המומלץ הוא תרופתי תודה