סמפטומים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

31/05/2008 | 22:04 | מאת: אברהם שימשוני

מה הם התסמינים הפשוטים ביותר (הדגש על "פשוטים ביותר") לאי ספיקת לב? האם מספיקה הופעתו של אחד מהם כדי לחשוד באי ספיקת לב, או שדרוש צרוף של אחדים מהם? לחשוד , אני מתכון: להתחיל בבדיקות לב.

31/05/2008 | 23:36 | מאת:

אי ספיקת לב יכולה להתבטא בדרכים שונות שהשכיחות בהן כוללות קוצר נשימה אן עייפות במאמץ, הופעת צבירת נוזלים (בצקות). חשוב לזכור שבטויים הנ"ל יכולים לנבוע גם מסיבות אחרות ולכן חשובה ההערכה של הרופא המטפל. במידה של חשד קלני, הבדיקה הפשוטה ביותר להערכה היא אקו לב תודה