תוצאות אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

27/05/2008 | 23:37 | מאת: דויד

שלום אני בן 46 בריא רזה לחץ דם תקין אבל אדם מאד עצבני ברב שעות היום בשל עבודתי. ביצעתי אקג בגלל כאב קטן בחזה ואמרו שעברתי ארוע "שקט" שלא הרגשתי כנראה שלחו אותי לאקו לב ולהלן התוצאות:(אני מעשן קופסא ליום) חדר שמאלי קטן באופן יחסי, התכווצותו טובה גלובלית ואזורית, ספטום בבסיסו מעובה במידה בינונית. שאר האזורים מעובים במידה קלה. שורש האורטה והאורטה העולה ברוחב תקין, עליה שמאלית ברוחב תקין, פתיחה טובה של מסתם האורטלי, פתיחה טובה של מסתם מיטרלי, בדופלר: מהירות זרימה תקינה, אי ספיקה מיטראלית מינימאלית, בולסלבה הגברה קלה בזרימה התת אאורטלית מפל לחצים של 31 מ,מ כספית, תפקוד דיאסטולי יחס E/A שמור. ב- TDI אי נמוך מתאים להפרעה קלה ברלקסציה. (ד"ר יעקב גפן) מומחה למחלות לב. תודה על פיענוח התשובה וסליחה על האורך מודאג דוד

28/05/2008 | 22:57 | מאת:

האקו מלמד על התעבות פתולוגית של מחיצת הלב. כדאי לבצע אקו במאמץ להעריך האם הנ"ל גורם להגברת הפרש ל"ד בתוך הלב לעומת אבי העורקים ולהתחיל טיפול בחוסמי בטא. תודה