דחוף: תופעות לוואי בעת שימוש בכדור האטאקנד ללחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/05/2008 | 22:50 | מאת: דודון

הנני בת 60 וסובלת מלחץ דם בלתי סדיר שלאחרונה מתפתחת מגמה של עלייתו. אני נוטלת מדי יום את הכדורים הבאים: נורמיטן 2 כדורים של 25 מ"ג ביום, אלטרוקסין 100 מ"ג ביום, גסטרו 20 מ"ג, וקסנקס 0.5 3 פעמים ביום. לפני כחודשיים, עקב עלייה דראסטית בלחץ הדם רופא המשפחה הוסיף לי לכדורים הרשומים מעלה גם כדור אחד ביום של אנאלאפריל 5 מ"ג. הכדור גרם להורדת הלחץ דם אך לתופעות לוואי מהותיות- בהתחלה הופיע שיעול יבש וטורדני ומאוחר יותר כבאי בטן חזקים, בחילות, עייפות, וצריבה קשה מאוד בדרכי הושט העליונות - בלשון, בחך, ובשפתיים. הקרדיולוג המטפל הורה מיד על הפסקת הכדורים ובמשך כארבעה ימים בהם לא נטלתי את הכדור כלל הלכו ופחתו תופעות הלוואי כמעט לחלוטין. יחד עם זאת, מאחר שלחץ הדם נותר גבוה החליט הקרדיולוג המטפל להלחליף לי את הכדור באטאקנד 8 מ"ג שאני נוטלת מדי בוקר בתוספת לכל הכדורים, כולל כדור הנורמיטן. במשך מספר ימים הכדור גרם להפחתת לחץ הדם ולא היו כל תופעות לוואי אך לאחר שבוע ממועד נטילת הכדור החדר החלו שוב תופעות הצריבה הקשה בגרון, בחך ובפה ובלשון ואינני יודעת מה לעשות ? ברצוני לציין כי עברתי שני ניתוחי מעיים עקב דיברטיקוליוזיס ולמיטב ידיעתי אני רגישה ללקטוז. האם גם בכדור החדש יש לקטוז והאם מדובר בתופעת לוואי אופיינית לכדור. מה עלי לעשות ??????? האם להפיסק את נטילת הכדור ? האם יש כדור אחר מומלץ ? בתודה מראש ובתקווה למענה מהיר .

10/05/2008 | 21:01 | מאת:

אין קשר ללקטוז. אנלאפריל גכול לגרום לשיעול וכן לתןפעות שתיארת. הרוב בגדול מאוד של אילו שמשתעלים\גרד\פריחה עקב אנלאפריל מגיבים טוב לאקאנד. באם הופעות לא יחלפו ניתן להפסיק את התרופה ולראות איך את מרגישה ובהתאם לשקול תרופה ממשפחה שונה תודה