תוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

02/05/2008 | 16:34 | מאת: סיגל

שלום רב, אבי כבן 70. יש לו הסטוריה לבבית (עבר ניתוח (4) מעקפים לפני כ-15 שנה, ולפני כ-4 שנים עבר החלפת מסתם אאורטלי ותיקון מיטרלי+מעקף). בבדיקת אקו לב שעשה נרשמו התוצאות הבאות ואודה לך אם תאמר לי האם תקינות: (כמובן שאני כותבת את חלק מהתוצאות כי זה הרבה): "חדר שמאל תקין בגודלו, עיבוי קל של דפנותיו, תפקוד סיסטולי גלובלי של חדר שמאל הינו מופחת בחומרה קלה לבינונית. היפוקניזה (מה זה?) קשה של דופן תחתונה ומחיצה בין חדרית תחתונה. היפוקניזה קלה לבינונית של מחיצה בין חדרית קדמית...." אודה לעזרתך. תודה רבה, סיגל

10/05/2008 | 20:46 | מאת:

האקו מעיד על פגיעה בהתכווצות 2 אזורים בלב - קיר תחתון והמחיצה הבין חדרית. (היפקוינזיה פירושה תנועתיות מופחתת). במידה ואין היסטוריה של פגיעה בשריר הלב (אוטם שריר הלב) יש לבצע בירור לגבי ירידה בזרימת הדם לאזורים אילו ע"י מיפוי לב או לחילופין ע"י אקו לב במאמץ תודה