על מעיד תוצאת בדיקת מאמץ (שנה לאחר מעקפים)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

30/04/2008 | 21:12 | מאת: לורי

שלום, אבא בן 63 לפני שנה בבדיקת מאמץ גילו אסכמיה , לאחר מיפוי לב ,אבא עבר צנטור שלא הצליח לפתוח את הסתימה בעורק ואבא עבר ניתוח מעקפים (מעקף אחד). מאז אבא בכושר גופני ולא מעשן. ביצע שוב בדיקת מאמץ לאחר שראה בהליכון שהדופק שלו יורד במהלך הליכה. תוצאות הבדיקה: 90% דופק מירבי המצופה לגיל 140 לדקה א.ג במנוחה NSR horizontal ST depressions up to 1 mm v4-6 ' 2 שלב סופי של בדיקה הגיע ל- 10.2 METS בדיקה הופסקה לאחר השגת דופק מטרה 136 לדקה- 87% מדופק מירבלי לגיל. קצב לב 80 שיא מאמץ 136 לחץ דם 145/80 שיא מאמז 190/80 ללא כאבי חזה. צנוחות ST אופקיות עד 2 מ"מ בחיבורים V5-6 AVF 3,2 על רקע שינויים קיימים באקס בסיסי סיכום: בדיקה חשודה ל- SILENT ISHEMIA FALSE POSITIVE TEST תגובה נורמוטנזיבית למאמץ VPBS בודדים בשלב התאוששות , כושר גופני טוב. המלה: המשך בירור אמצעות מיפוי לב במאמץ האם התוצאות , צניחה של 2 וסיכום הבדיקה מעיד על סתימה חוזרת בעורקים? על מה יכולה לרמז התוצאה? תודה על ההתייחסות.

30/04/2008 | 21:32 | מאת: לורי

אגב בדיקת אקו לב שבוצע בסמוך היתה תקינה

10/05/2008 | 20:42 | מאת:

השנוי במקטע ST באק"ג הבסיסי שיכולים לגרום לקושי בפענוח בדיקת המאמץ ןלכן אין בהכרח בממצא הבדיקה להעיד על סתימה חוזרת\חדשה. לפיכך, יש מקום לבצע מפוי לב או אקו לב במאמץ כדי להעריך האם יש באמת חסימה כזו תודה