דופק באימון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

14/04/2008 | 00:04 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 30, דופק מנוחה 64. אני מתאמן בריצות ארוכות עד 8 ק"מ, 3 פעמים בשבוע כבר 4 חודשים. לצערי, במאמץ לא מירבי (מהירות של 9.5 קמ"ש, בממוצע 6:20 דקות לקמ') אני מגיע כבר לדופק של 171-175 למשך 30 דקות ריצה, ולפרקים בריצה, אני מגיע גם לדופק 180. 3 שעות לאחר הריצה, הדופק חוזר ל68. עשיתי בדיקות מאמץ לב במכון מורשה והתוצאות תקינות. האם עלי להיות מודאג? מה עלי לעשות?

30/04/2008 | 00:04 | מאת:

הדופק המקסימלי לגילך הוא 190 ויתכן מאוד שהדופק המקסימלי האישי שלך גבוה יותר כך שאתה בד"כ סביב 90% מהדופק המקסימלי. ממליץ לבצע מבחן מאמץ מקסימלי במסגרת רפואת ספורט ובהתאם לתכנן את אימןני הריצה ותחומי דופק לאימונים שונים תודה