q-wave ו-MLD

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

13/04/2008 | 17:37 | מאת: קטיה

שלום, אולי השאלה שלי לא כל כך קשורה לפורום אבל אני אשמח בכל זאת לתשובה :) אני סטודנטית להנדסה ביו רפואית ואני עושה עבודה על סטנטים. יש שני מושגים שאני לא ממש מבינה למה הם מתייחסים בכל המאמרים שקראתי. 1. MLD (MINIMUM LUMINAL DIAMETER) 2. Q- WAVE / NON Q WAVE אולי מישהו יודע מה זה או איפה אפשר למצוא על זה

30/04/2008 | 00:03 | מאת:

1. קוטר מינמלי של העורק - הקוטר בנקודה המוצרת ביותר בעורק 2. אוטמים של שריר הלב המתבטאים בשנוי אק"ג של הופעת גלי Q או העדרם (כיום משתמשים במונח אחר של התקף לב: עם או בלי עליה במקטע ST לדוגמא NON ST ELEVATIOM MYOCARDIAL INFARCTION או בקיצור NSTEMI ולאוטם עם שנוי STEMI תודה