תוצאות סיטי לילד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/04/2008 | 21:45 | מאת: מלי פ"ת

שלום רב, בני היום בן 6 עוד כשהיה עובר גילו שיש לו מום בלב כשהיה בן שנה ביצעו בו אקו לב וגילו הצרה קלה בעורק הראשי של הלב המום לא משפיע על פעילותו וחייו של הילד עד כה הרופאים בשניידר קבעו שהבעיה הנ"ל לא צריכה טיפול אלא מעקב של פעם בשנה עד כה כל המעקבים גילו שההצרה לא החמירה בבדיקה האחרונה לחץ הדם שלו היה טיפונת גבוה והם החליטומ לשלוח אותי לסיטי עורקי כליה שבתקווה שלחץ הדם הוא משםץ היינו בבדיקת הסיטי במכון מור עם הזרקת חומר ניגוד נון יוני ולהל"ן התוצאות: הלב מעט מוגדל עם עיבוי דופן החדר השמאלי האורטה העולה ברוחב מירבי של 10.5 מ"מ רוחב החלק הפרוקסימלי של הקשת 8 מ"מ, מיד פרוקסימלית למוצא העורק התת בריחי השמאלי הקשת ברוחב 7.5 מ"מ מיד דיסטאלית למוצא עורק זה רוחב הקשת 6.7 מ"מ ומיד דיסטאלית יותר האורטה היורדת ברוחב 11.9 מ"מ המדובר בקוארטציה קצרה רוחב האורטה היורדת 10.5 מ"מ רוחב האורטה הבטנית 9.5 מ"מ עורקי הכליות ברוחב תקין כל שאר העורקים תקין המיצר חופשי יש לציין שבבדיקת אקו לב של אביו הממצא היה עיבוי דופן חדר שמאלי יכול להיות שזה תורשתי? אנא ענה לי מאז התשובות אני לא ישנה ולא אוכלת כראוי מדאגה לבני הקטן התור לקרדיולוג יקח זמן כי הוא נסע לחול ואין לי עם מי להתיעץ בנושא בבקשה ענו לי במהרה תודה מלי אמא מודאגת מאד

21/04/2008 | 08:19 | מאת:

מדובר באמת בקוארקטציה. התעבות שריר הלב במקרים אילו היא משנית לעליית ל"ד ולהשפעתו על הלב ואיני חושב שיש קשר תורשתי לאבא. חשוב לדעת האם יש הבדלי לחץ דם בין ידיים ובין ידיים לרגליים וכן האן יש יתר לחץ דם. בכל מקרה ההחלטה לגבי מעקב וטיפול הם לא דחופים וכדאי להמתין לקרדיולוג המטפל. תודה