דופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/04/2008 | 08:57 | מאת: jaki

שלום ד"ר נכבד תשובתך לגבי נורמיטן לא הייתה ברורה. בצינתורים קודמים הייתה התופעה הקלאסית, חוסר אויר בהליכה, זיעה קרה,צריבה ברום הבטן. במקרה הנוכחי הבעיה התחילה בפעם אחת ולא היה שלב הדרגתי ולכן זה נראה חריג. יש לי שאלה נוספת: בצינתור האחרון באוגוסט שנה שעברה לאחר השתלת התומכן לא יכולתי ליטול גם אספירין וגם פלאויקס מכוון שיש לי בעיות של ארוזיות ודלקות בתרייסריון ולכן המשכתי ליטול רק את הפלאויקס, האם עצם זה שבמשך החודש לאחר השתלת התומכן לא נטלתי את האספירין נגרמה לי אולי סתימה באותו התומכן שהושתל? הרופא המצנתר שלי הוא מאיכילוב ד"ר הרץ. לגבי המקרה הנוכחי אין לי את התופעות הקלאסיות של חוסר אויר .שיעול.צריבה ברום הבטן, זיעה קרה. יש לי רק את התופעה של העלמות הדופק ובאותה שניה שהדופק נעלם אני מרגיש את זה כאילו במאמץ של הלב, בהליכה רגילה . מדרגות לא קיימת התופעה. בתודה

14/04/2008 | 22:34 | מאת: jaki

שלום דוקטור שמתי לב שהכל קשור לנורמיטן, נניח בבוקר אני לוקח כדור נורמיטן ב-7 בערך ולאחר שעה הולך מהר בלי בעיות, אם אני יעשה אותו דבר בסביבת שעה 1500 ישנה התופעה של העלמות דופק. האם נטילת כדור נורמיטן נוסף בסוף היום או בערב תפתור את הבעיה? מה קרה שהכל לפתע השתבש? האם כדורים או החלפת סוג כדור יכולה לפתור את הבעיה? והאם זו בעיה חמורה שמובילה לקוצב. בתודה

20/04/2008 | 21:44 | מאת:

העדר טיפול באספירין מגביר סיכון במידה מסויימת להווצרות קריש דם אבל אינו משפיע על הצרות חוזרת בתומכן. לגבי הרגשת חוסר הפעימה, כדאי לבצע הולטר וכן מבחן מאמץ לראות האם יש הפרעה בקצב הלב במהלך פעילות יומיומית רגילה (הולטר) ובזמן מאמץ תודה