נורמיטן מסוכן ללב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/04/2008 | 17:37 | מאת: מוטי

מזה 15 שנה אני מקבל נורמיטן 25 מג להורדת דופק לאחר אוטם לפתע החליט הרופא להחליף לי את התרופה לקרדילוק משום שלדבריו הנורמיטן מסוכן ללב לפי מחקרים אחרונים הבעיה שעם הקרדילוק יש לי תופעות לוואי ועם הנורמיטן לא לכן אני שוקל לחזור לנורמיטן מה מומלץ לעשות בתודה מוטי

09/04/2008 | 21:36 | מאת:

נורמיטן נמצא כמסוכן רק כאשר ניתן לטיפול בל"ד גבוה ולא כאשר ניתן להגנה לאחר התקף לב. העדויות לגבי קרדילוק ומטופרולול להגנה לאחר התקף לב מבוססות ואין כל חשש לעבור ולהשתמש באחד בהם. באם יש לך תופעות לוואי מקרידלוק איני רואה מניע להשתמש בנורמיטן תודה