דפיקות לב מהירות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

13/03/2008 | 09:11 | מאת: גיל

שלום רב. אני בן 20, קרה לי השבוע כאשר הייתי במנוחה מוחלטת, שהדופק החל פתאום להיות מהיר, (לא הייתי אחרי פעילות או צפיתי באיזה משו שגרם לי להתרגשות), ממש במנוחה, והתחלתי פתאום להרגיש שהוא דופק מהר. אפשר לומר שבערך מהשעה 6 בערב ועד 8 בערב, במשך שעתיים, הדופק לא היה יציב, במשך השעתיים האלה היה איזה פרק זמן שהדופק סדיר, ואז שוב פתאום דפיקות לב מהירות. לפני כמה שנים, כאשר זה קרה לי בעצם פעם ראשונה ויחידה, זה קרה לאיזה חצי דקה, הלכנו לעשות כל מיני בדיקות ולא מצאו משהו. לא מעשן, שותה ממש מידי פעם, משתדל לעשות פעילות גופנית. (משקל בסה"כ תקין) היסטוריה משפתחית, אבי עבר 2 ארועי לב, אימי סובלת מלחץ דם. בדקתי בבית לחץ דם, זה נע פחות או יותר על 135-145 , על 60-75. אני מניח שיש מספר גורמים לתופעה כזאת, ממה זה להערכתך בגילי יכול להיגרם כזה דבר? מה כדאי לעשות? תודה

22/03/2008 | 10:02 | מאת:

יתכן ומדובר בהפרעת קצב על חדרית (כגון SVT) הדרך לאבחן היא לבצע הולטר לב - ניטור 24 שעות של אק"ג. תודה