אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

10/03/2008 | 10:23 | מאת: יואב

שלום עברתי ניתוח החלפת מסתם טריקוספדלי שבועיים לאחר הניתוח עשו לי אקו דרך בית החזה הממצא הוא: מסתם מכני מסוג bileaflet מפל הלחצים המכסימלי על פני המסתם התותב הינו 16 ממ"כ. מפל הלחצים הממוצא על פני המסתם התותב הינו 6 ממ"כ. מה פירוש הממצא הזה? תודה מראש אתם עושים עבודת קודש .

22/03/2008 | 09:55 | מאת:

מתנצל על האחור. כאשר מסתם צלאכוי נפתח במלואו, הפתח שנוצר בג"כ קטן מזה של המסתם הטבעי במצבו התקין. לפיכך נוצר מפל לחצים בין שני צידי המסתם (אצלך בין העליה לחדר הימניים). מידת המפל תלוייה בגודל וסוג המסתם. המדד הנ"ל גם מאפשר לעקוב אחר תפקוד המסתם תודה