אי ספיקת לב קלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/03/2008 | 12:33 | מאת: מיכל

בוקר טוב, (פרסמתי שאלה זו גם בפורום השני, לא הייתי בטוחה היכן עדיף, סליחה מראש על הכפילות) אימי (בת 58) עברה אקו לב לפני כמה ימים ובדו"ח תוצאות הבדיקה נרשם "אי ספיקה קלה". רציתי לשאול האם זה חמור? האם זה משהו שמצריך טיפול תרופתי? רופא המשפחה שלה אמר לה שאצל 95% מהאוכלוסיה בגיל שלה זה קורה וזה לא נורא ואין צורך בנטילת תרופות. חשוב אולי לציין שבנוסף סובלת היא מלחץ דם גבוה (רוב חייה הצעירים לחץ הדם היה נמוך מהנורמה- 100-110, אך בשנים האחרונות הוא עלה, גם זה, לא לערכים גבוהים מידי אלא מעט מעל הנורמה) ומכולסטרול, אף הוא רק במעט גבוה מהרגיל. כמו כן, יש לנו במשפחה הסטוריה של בעיות בלב, סבא שלי נפטר מהתקף לב בגיל 59. אני לא מפקפקת חלילה בתשובתו של רופא המשפחה אך רוצה להיות רגועה ולשמוע חוות דעת נוספת. בתודה מראש, מיכל

10/03/2008 | 00:18 | מאת:

אני מניח שמדובר באי ספיקה קלה של אחד המסתמים...כממצא יחיד אין לכך חשיבות ויש צורך במעקב בלבד...בכל מקרה כדאי להראות את תוצאות כל הבדיקה לקרדיולוג מטפל,תודה

10/03/2008 | 09:02 | מאת: מיכל

תודה רבה