שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

06/03/2008 | 14:29 | מאת: לימור

ד"ר פוקס היקר ברצוני לשאול שאלה ברשותך ידוע לי שבתסמונת Long QT, שלילת הקוטביות אורכת יותר זמן מאשר במצב הנורמלי, כך שההפוגה היא ארוכה יותר כי לוקח ללב יותר זמן לטעון את עצמו בין פעימה לפעימה. מצב זה נראה הגיוני כעלול להיות מסוכן ולגרום להפרעות קצב עקב "ההתעכבות" שלוקח ללב בזמן תהליך הקיטוב מחדש שלו. אך למה QT קצר אמור להווה בעיה? מה לא בסדר בזה שהלב טוען עצמו יותר מהר מהרגיל? פה ללב לא לוקח זמן התהליך של הדהפולריזציה היא קצרה יותר ? ושאלה אחרונה, קראתי שסינדרום QT מאורך ידוע כבר שנים ואילו QT קצר גילו בשנות ה-2000. איך זה יכול להיות הבדל כזה משמעותי בזמן בין הסינדרום האחד לשני? מדובר שתי תופעות מאוד דומות הריי סליחה על השאלה המורכבת אך הינני מתעניינת מאוד בנושא ואשמח אם תוכל לענות לי בקצרה על השאלה רב תודות לימור

10/03/2008 | 00:12 | מאת:

Short QT Syndrome הוא סינדרום יחסית נדיר ולכן המידע עליו מועט יותר. הוא קשור למוטציות בתעלות לאשלגן שתאי שריר הלב. עקב כך הפעילות החשמלית של הלב פגיעה יותר והפרעןת קצב כגון VF מתרחשות תודה