שאלה לגבי הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

04/03/2008 | 03:14 | מאת: ערן

שלום ד"ר אני בן 25, מזה 7 שנים אני סובל מהפרעת חרדה. בנוסף לסימפטומים המוכרים של החרדה, החלו להופיע אצלי בשנים האחרונות פעימות מוקדמות רבות. הייתי אצל קרדיולוג לפני שנה ואובחן אצלי MVP קל שלא מצריך טיפול. במהלך השנה האחרונה הבעיה הולכת ומחריפה, הגעתי למצב שהביטויים היחידים של החרדה הם פיזיים ולא נפשיים- כאב חזק וקבוע בחזה השמאלי, זה לא כאב ממוקד אלא תחושה כאילו ממש מוחצים לי את שריר הלב. גם במגע צד שמאל של החזה מאוד רגיש וכל נגיעה קלה גורמת לכאב שמקרין לכל האיזור. הכאב לפעמים מקרין לשכמה השמאלית, לבטן שמאל ולאורך הזרת ביד שמאל. יחד עם זה אני סובל מדופק לא סדיר מהמון פעימות מוקדמות, כל 2-3 פעימות יש לי פעימה מוקדמת(אובחן גם בהולטר), וזה מצב שנמשך כמעט באופן פרמננטי במשך 24 שעות. אפשר להתחרפן מזה כי ממש מרגישים אותן ולפעמים יש לי פתאום 10 פעימות מהירות בבת אחת ואז הפסקה בדופק. אפילו לאחר שהסיטואציה שגרמה לחרדה עברה. בנוסף לסימפטומים הנ"ל אני סובל ממחנק נוראי וקוצר נשימה, ולעיתים תחושה שמשהו עומד לי בגרון ובא לי להקיא. אני כבר לא יודע אם הבעיה שלי היא קרדיאלית, נפשית או שילוב של שתיהן, ואני מפחד שהמצב רק ילך ויתדרדר. תרופות מהקבוצה של ה SSRI's לא ממש עזרו, דראלין טיפה משפר את המצב, והכדור היחידי שמרגיע הכל ומסדיר את הדופק כמעט לחלוטין הוא קסנקס, אבל אני מנסה להימנע מלקיחה שלו כי הגוף שלי מתמכר אליו נורא מהר. האם אתה חושב כי אני סובל מבעיה קרדיאלית קונקרטית כלשהי המצריכה טיפול? והאם אתה יכול להציע טיפול שונה מהטיפולים שניסיתי להסדרת הדופק או/ו להרגעת תחושת החרדה שמחמירה את הפרעת הקצב? בברכה ערן

04/03/2008 | 23:49 | מאת:

הרושם שלי שהבעייה נובעת מחרדה שיכולה לגרום לבטויים הפיזיים אותם אתה חש ולכן כדאי לטפל בבעייה הראשונית... כדאי להתייעץ שוב עם פסיכיאטר לגבי הטיפול המומלץ תודה