אוושה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/03/2008 | 19:05 | מאת: חיילת

שלום, אני חיילת בת 22 סובלת מאסתמה. היום חשתי ברע( חולשה ומאין "דפיקות לב") ונגשתי למרפאה. הרופא שבדק אותי אמר שהכל בסדר, מדדים תקינים : ל"ד- 110/66, דופק: 87 חוץ מזה שיש יש לי אוושה.דבר שהפתיע אותי . בדף סיכום המפגש נכתב: אוושה סיסטולית 2-3/6 ב-LSB. האם תוכל להסביר לי מה מושג זה אומר?

04/03/2008 | 23:47 | מאת:

אוושה נובעת ממעבר דם דרך מסתם מוצר או דליפה (חזרה של דם) דרך מסתם סגור. המסתמים הם מעין דלתות בין מדורי הלב ממליץ לבצע אקו לב כדי להעריך מהי הסיבה לאוושה תודה