מגבלות דופק לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

27/02/2008 | 11:08 | מאת: אלי.א

אני בן 57 ועברתי צינתור והשתלת 2 סטנטים לפני 4 שנים, אני מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע במשך 5 שנים. לפני חודש התחלתי באימון אישי עם מדריך בחדר הכושר ובזמן האמון הדופק עלה והגיע קרוב ל-160 הרגשתי חולשה וסחרחורת ולאחר מכן כאבים בחזה שחלפו אחרי מספר שעות. אני ממשיך באימונים ומעלה את הדופק לסרוגין עד ל-148 שבו אני מרגיש קצת תעוקה וקוצר נשימה והדופק יורד ל-120 אחרי כ-2 דקות. יש לציין שהדופק עולה אצלי די מהר - בקפיצה על חבל במשך כחצי דקה הוא מגיע ל140 ( הדופק במנוחה הוא 76) האם זה רצוי להעלות את הדופק לרמות כאלו ? האם יכולים להגרם נזקים בלתי הפיכים? ומאידך האם עליות כאלו של הדופק גורמות להווצרות עורקי דם חדשים בלב? מהו האימון האידיאלי לגילי (משקלי הוא 90 ק"ג וגובהי 185 ס"מ)מבחינת הדופק המקסימלי?

01/03/2008 | 10:26 | מאת: יעקב

אני בגיל שלך. עושה ספורט פעמים בשבוע בשיקום הלב - בית חולים השרון בפ"ת. עברתי עם הלב קצת יותר ממך. לדעתי לא אמורים להגיע לקצב לב כזה גבוה כמו שאתה מציין כאן. במקרה שלי אין לעבור את ה- 125 אולם הקצב נקבע על ידי הקצב הנורמלי של האדם + אחוז מסויים גם על פי הגיל. בכל מקרה אני ממליץ שתקרא את שכתבתי במאמר "איך נדע מתי הצינטור הבא הגיע?" באתר הזה: http://www.heartcenter.co.il/forum_viewMessage.asp?message=4733&board=21

04/03/2008 | 23:24 | מאת:

1. כדאי מאוד לא להמשיך להתאמן בדפקים גבוהים ולבצע בירור לגבי התעוקה במאמץ (מבחן מאמץ) 2. דופק 160 קרוב מאוד לדופק המקסימלי לגילך! אין כל צורך מבחינת שיפור כושר אירובי לעבוד בדפקים כה גבוהים 3. במידה ואין בעייה לבבית הרי הדופק הרצוי לאימון גופני ממושך הוא בטווח של 70-85% מהדופק המקסימלי. במידה ויש בעייה באספקת הדם ללב שהומלץ לטפל בה שמרנית הרי יש לבצע בדיקת מאמץ עם התרופות הקבועות ובהתאם לדופק בו יש עידות לסבל ללב לתכנן לעבןד בדופק הנמוך ב 15-20 פעימות מהסף הנ"ל. לסיכום - ממליץ לבצע מבחן מאמץ רגיל להערכה ובהתאם לקבל יעוץ מתאים תודה