עזרה בבקשה - דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

14/02/2008 | 00:38 | מאת: גיא

שלום רב, אני בן 27 , משחק כדורסל בקבוצת ליגה. לפני כחודש במהלך משחק קפץ לי הדופק באופן פתאומי מסביבות 120 ל- 180. הפעימות גם הפכו לחזקות מאוד... הדבר גרם לכך שלא יכלתי להמשיך לשחק... הלכתי לקרדיולוג שהפנה אותי לבדיקות אק"ג במנוחה ובמאמץ, אקו לב והולטר כאשר הממצא החריג היחיד בכל הבדיקות היה בהולטר - 5 DRROP BEATS וכל שאר הבדיקות היו תקינות לחלוטין... הקרדיולוג אישר לי לחזור לשחק לפני כשבועיים. מאז התופעה חזרה על עצמה בשני משחקים שונים - קפיצה פתאומית של הדופק הן במהירות והן בעוצמת הדפיקות.... האם יכול להיות שלמרות שכל הממצאים בבדיקות תקינים ישנה בעייה מסויימת ? על מה יכולה להעיד התופעה שאני מתאר? תודה

18/02/2008 | 23:15 | מאת:

יתכן מאוד שיש לך הפרעת קצב שקשורה למאמץ. כדאי להמשיך בברור על מנת לאפיין את הבעיה ולשקול להמנע ממשחקים...מכיוון שהפרעות קצב בזמן מאמץ יכולות להיות גם כאילו שמסכנות. באם מבחן המאמץ שלך נעשה בצורה השיגרתית כמו להערכה של בעייה בלב כדאי לשקול ביצוע מבחן מאמץ ע"י רופא ספורט הן למקיסמום היכולת שלך והן ביצוע אינטרוולים שמחכים יותר טוב את אופי המאמץ במשחק. תודה