איזיטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

13/02/2008 | 02:31 | מאת: בילי

קראתי שהאיזיטרול על אף שמוריד כולסטרול לא מונע ואולי מעלה את הסיכוי לטרשת עורקים. מה אומרים המחקרים החדשים בנושא?

18/02/2008 | 21:10 | מאת:

אין תמימות דעים. יש מחקר חדש אשר הראה שהוספת אזטרול לא מקטיה טרשת בעורק התרדמה למרות השפעתה המיטבה (יחד עם סטטין) על ערכי ה LDL. האיגוד הקרדיולוגי האמריקאי הדגיש שזהו מחקר של הדמייה ושלא בדק הפשעה על ארועי לב וארועים מוחיים והמליץ לחכות לתוצאות של המחקרים הבאים. לפיכך ההתויות לשימוש לא השתנו - אם ה LDL גבוה למרות טיפול בסטטינים או שיש תופעת לוואי מסטטינים שלא מאפשרת עלייה במינון שלהם יש מקום להוספת אזטרול תודה