אי נוחות דפיקות לב חוזרות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

31/01/2008 | 21:38 | מאת: מירי .

שלום: כחודשים הרגשה מוזרה לזמן של שניות + עלייה בדופק ודפיקות לב . בהחלט לא נעים. קראנו לרופא באמצע הלילה לחץ הדם היה תקין / אקג יראה טאקיקארדיה+דופק אך סינוס תקין .הרופא המליץ על וליום להרגעה. בת 41לאחר בדיקות תקינות/ החודש הולטר לאתר אולי הפרעת קצב. ההולטר תקין מתקין. למרות זאת מדי כמה ימים בעיקר עם לפני וסת או בזמן מחלה כמו עכשיו שפעת , עוברת לי פתאום ללא התראה הרגשה מוזרה כאילו אין לי אויר שנייה או צמרמורץ אז הדופק גובר ודפיקות לב לכמה שניות, משתדלת לא להלחץ אחרת זה יכול להמשך זמן רב. רופא המשפחה רוצה להמתין עוד חודש לערך לראות מה קורה. הוא קצת מוטרד אך חושב שזה מלחץ. זה קרה בעבר, בעיקר לבלילה. לפעמי ם נדמה שתוך ציפייה בתוכנית או עם מספרים משהו לא נעים התחושה שעוברת היא כמו"בהלה " ואז הגוףף כאילו נכנס לכוננות לפעמים כאשר אני עם הילדים תחושה של חוסר נוחת עד שהתחושה של דפיקות הלב עוברת אני מצב מדכא מעגל שלא נסגר. אני חוששת לנסוע רחוק או לצאת הרבה, מעדיפה להיות בבית או בעבודה. אבי נפטר מהתקף לב בגיל 45. אני לא מעשנת , רזה/גרה בקבוץ. אין לי מנוחה. מה אתה ממליץ, הובחנתי בעבר עם MVP' קל כבר 20 שנה לפעמים תחושה של פעימה מוקדמת. לא יודעת איך להתגבר על המיחושים תודה מראש. בעבר קבלתי נורמיטן לפני כ 5 שנים אך נכנסתי להריון והפסקנו טיפול. כרגע המצב הזה כבר חודשיים. חושבת הרבה על התחושה הלא נעימה של מיחושים+ דופק מהיר. אני מאוד מוטרדת תודה מראש .

09/02/2008 | 20:11 | מאת:

1. ממליץ לחזור ולקחת נורמיטן 2. ללא קשר, בשל הסיפור של מחלת לב במשפחה ממליץ לבצע בדיקת דם לשומנים 3. ממליץ לבדוק תפקודי בלוטת התריס (TSH) 4. במידה והאירועים ימשיכו ניתן לבצע מעקב אחרי הדופק בצורה ממושכת (למשל לחודש) ע"י loop recorder כדי לתעד ולאבחן האם יש בעייה בקצב הלב תודה