עזרה בפיענוח תוצאות הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/01/2008 | 15:27 | מאת: כרמית

שלום רב, קיבלתי את תוצאות ההולטר ואני מבקשת עזרתך בפיענוח. ב-3 שנים האחרונות אני סובלת מהתקפים של דפיקות לב מואצות המלוות בסחרחורות, "שחור בעיניים" וסוף ההתקף בכאבים בלסת התחתונה. כל התקף נמשך כמה שניות (עד חצי דקה לערך) וייתכנו מספר התקפים בזה אחר זה. כמו כן ייתכנו ימים ללא כל התקף. להלן תוצאות ההולטר. במהלך ההולטר לא היו לי ההתקפים הנ"ל. מהם גבולות הנורמה לAPC? מה זה BLOCKED APC'S ? מה זה REPETITIVE NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA ומהם גבולות הנורמה? תודה רבה מראש! הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 50 מהירות מקסימאילית: 136 מהירות ממוצעת: 72 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 8 VPC'S במשך הבדיקה. נצפו 2 זוגות VPC'S . הפרעות קצב חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של 52-1381 לשעה חלקם פעימות עם הולכה אברנטית. (ראה טבלת פיזור ה- APC'S בדו''ח ). נצפו אירועים של BLOCKED APC'S עם מרווחי R-R עד 1.4 שניות. נצפו קטעי REPETITIVE NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA כ- 330 קטעים בני 3-10 פעימות (!!!) נצפה קטע של פרפור פרוזדורים בשעה 18:39. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא צוינו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 136 פעימות לדקה.

29/01/2008 | 16:44 | מאת:

ההולטר מלמד על הפרעת קצב מפרוזדור הלב. blocked APB פרושו פעימה עליתית מוקדמת שלא גרמה (נחסמה) להפעלה של הלב. repetitive nonsustianed atrial tachycardia פרושו קטעים קצרים של דופק עלייתי מהיר שמקורו לא בקוצב הטבעי של הלב. הנ"ל יכול לגרום להרגשת דופק לא מסודר. מכיוון שאת לא חשה בטוב יש מקום לטיפול. ממליץ לפנות לקרדיולוג מטפל תודה