יתר ל.ד וכאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/01/2008 | 15:04 | מאת: חייל בן 20

אני חייל קרבי בן 20 שסיים מסלול בהצלחה, ולאחרונה אושפזתי בבית חולים למשך שבוע עקב הבעיות המפורטות : בחצי שנה האחרונה יש לי בעיית לחץ דם גבוה ובנוסף כאבים בחזה לפעמים במנוחה ובמאמץ פתאומי בלבד. מאמץ עם חימום לפני כן - ללא כאבים. פרופיל 97 למרות שהצהרתי בגיוסי לצה"ל על בירור לבבי בילדות. יש חשד למוצא אנומלי של RCA מהסינוס הקורונרי השמאלי באקו לב שעברתי בגיל 10, ב-TEE בתשובה הרשמית "מיקום ומהלך תקין של העורקים הקורונרי הימני והשמאלי". ארגומטריה - תקינה. אקו לב במנוחה משולב במאמץ - תקין. אקג - סינוס 67, ציר+45, LVH. סיטי אנגיו של אאורטה - תקין. לחץ דם גבוה - מוכח בהולטר. אולטראסאונד כליות + דופלר - תקין.קטכולמינים - תקין. אם הבירור הלבבי תקין, ממה עוד יכול להיות שנובע לחץ הדם והכאבים בחזה ? האם יש למישהו תשובה לחידה המדעית ? נששמח לקבל המלצה לבדיקות נוספות.

28/01/2008 | 23:01 | מאת:

ל"ד ברובו הגדול הוא מסיבה לא ידועה. יש לשלול בעיות כליה ובעיות של הורמונים כסיבות השכיחות. לגבי האנומליה של העורק הימני, כדאי לבצע CT של עורקי הלב (אם לא בוצע) על מנת לראות בוודאות האם יש אנומליה. בכל מקרה גם אם היא קיימת, החא לא אמורה לעשות כל בעייה. כדאי לעשות אקו לב עכשווי לראות שאין השפעה של ל"ד על עובי דפנות הלב תודה