RVOT VPB's

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/01/2008 | 20:28 | מאת: לימור

ד"ר פוקס שלום אני בת 24 ומזה שנים סובלת מפעימות מוקדמות ממוצא חדר ימין. כמות הפעימות נעה בין 400 ל-500 ביממה (זה מה שיצא בשני ההולטרים האחרונים שעשיתי). אני במעקב אצל פרופ' תרצה פוקס -אלקטרופיזיולוגית מנהלת מחלקה בבי"ח אסף הרופא. הרופאה טוענת שאני בריאה ושהפעימות המוקדמות הללו הן ללא משמעות. ביצעתי אקו לב שיצא תקין לחלוטין. בדיקת מאמץ הגעתי לדופק 90% מטרה שבמנוחה ובהתאוששות הופיעו מעט פעימות מוקדמות אך הייתי נורא מתוחה באותו יום והתחלתי עם דופק של 100 והגעתי ל-178, האם הבדיקה עדיין אפקטיבית שהתחלתי מדופק גבוה? אגב הבדיקה ערכה 7 דקות (לדעתי זה מעט). אני מאוד סימפטומטית והפעימות הללו מפריעות לי מאוד, טופלתי בערב בחוסמי בטא שלא עזרו אז הרופאה נאלצה לרשום לי ריטמקס 2 ביום אך אני לאחרונה לוקחת רק אחד ליום כי זה מספיק לי. פעם ראשונה שאני ראיתי שהיא כתבה שיש לי VPBs RVOT וקראתי באינטרנט שאנשים שיש להם את הפעימות המוקדמות הללו יכולים לפתח טכיקרדיה חדרית ואף מוות פתאומי. אני מאוד מאוד מודאגת ולא יודעת מה לעשות. נ.ב. הרופאה סירבה לבצע בדיקה אלקטרופיזיולוגית משום שטענה שאין צורך ד"ר אני כולי נתקפתי חרדה ואני לא יודעת מה לעשות. מה דעתך עליי לעשות? מחכה לתשובה מהירה תודה מקרב לב וסליחה על שכתבתי הרבה! לימור

11/01/2008 | 19:25 | מאת:

באם אינך שקטה לגבי הגישה הטיפולית ממליץ שתפני לקבל חוות דעת שניה ממומחה בהפרעות קצב לגבי אבחנה ואפשרויות טיפול תודה