חייל בן 19

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

21/12/2007 | 18:36 | מאת: רונית

שלום רב, ברצוני לברר אודות בדיקת סי טי אנגיו של הלב של בני בן ה-19 : הוא קיבל הפניה לבדיקה בעקבות כאבים בחזה ולחץ דם גבוה. קרדיולוג אחד ביקש לבדוק את העורקים הכליליים, קרדיולוג שני ביקש לבדוק את אבי העורקים - מוצא ומהלך. מכיון שהוא חייל, מצה"ל אושרה ההפניה של הקרדיולוג השני בלבד, ונאמר לנו שלאחר הבדיקה, בהתחשב בתוצאה, אם יהיה צורך הוא יעשה סי טי אנגיו נוסף של העורקים הכליליים. 1. האם לא מסוכן להקרין בהפרשי זמן קצרים בבדיקה שכזו, אם יהיה צורך ? 2. האם הבדיקה לא בודקת בכל מקרה את שתי בקשות הרופאים ? 3. מה המשמעות שהרופא הצבאי מוכן לאשר רק את בקשת הרופא השני ? אנא תשובתכם בדחיפות.. תודה רבה, רונית

22/12/2007 | 23:01 | מאת:

1. באם יש חשד לכך שהכאבים בחזה נובעים מבעיה בעורקי הלב (בגילו של בנך הנ"ל מאוד לא שכיח אבל יש לשלול בעיות מולדות בעורקי הלב הקשורות למוצא ומהלך לא תקין של עורקי הלב). בדיקת הבחירה במצב זה היא CT של עורקי הלב. בביצוע בדיקה זו ניתן גם לראות את אבי העורקים וע"י כך לחסוך בדיקה נוספת! 2. ל"ד גבוה בגיל צעיר מצריך בירור על מנת למצוא סיבה אפשרית כולל - בדיקת הצרות בעורקי הכליה ובדיקות של המערכת ההורמונלית (הפרשת יתר של הורמונים מסוג אדרנלין, קורטיזול ועוד). במקביל יש לבדוק השפעת לחץ הדם על הכליות (בדיקת דם) והלב (אקו לב) תודה