יתר לחץ דם-חשוב!!!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

18/12/2007 | 01:56 | מאת: eldad

שלום לרופא שמי אלדד בן 24,לא מעשן,בעבר מתאמן כשנתיים בחדר כושר ללא הסטוריה של בעיות לב או לחץ דם במשפחה גובה:1.72 מטר שוקל 77 ק"ג כל החיים הייתי בריא וגם לפני שנה הייתי בדרום אמריקה והייתי בטראקים טיולים בטבע במאמצים ותמיד הרגשתי טוב והיייתי שד. לפני כ 3 שנים התגלתה אצלי חרדה,בריאותית והיו כמה התקפי חרדה. וזה נעלם,שחזרתי מדרום אמריקה אכלתי עוגיות חשיש והיה לי אירוע לא נעים עם דופק מהיר ולחץ חרדתי,מאז התחלית לטפל בציפרלקס 10 מ"ג ליום. כיום עברה שנה אומנם לא עשיתי ספורט כי אני נלחץ קצת מזה די רגיש לאדרנלין. בקיצור ,שאני יושב רגיל ונח אין לי לחץ דם אבל שעשיתי בדיקת מאמץ היה לי 160-100 לחץ דם ואסרו עליי משקולות. גם היום בבית סתם קפצתי בבית קפיצות מהירות עם קצת לרקוד ואז ישר מדדתי לחץ דם עם המכשיר הביתי והיה לי 150-97 לחץ דם,ואחרי מנוחה של 10 דקות ירד לי ל 123-82 לחץ דם רציתי לשאול האם אני חולה לחץ דם כבר בגיל כזה צעיר לא מעשן לא שמן ללא הסטוריה באף אחד מההורים וההאחים? האם אותו אירוע של החרדה פיתח לי לחץ דם במאמץ? האם לא אוכל לחזור לפעילות כדורגל ומשקולות לעולם? אני די מדוכא... וזה די מוזר שבמנוחה אין לי לחץ דם...(יש לציין שאני לא בכושר אבל הבנתי שזה לא קשור למאמץ) אני באמת חייב חוות דעת מקצועית זה ממש חשוב לי ד"ר תודה

19/12/2007 | 00:17 | מאת:

ל"ד צריך לעלות במאמץ. זוהי תגובה פזיולוגית תקינה. ל"ד מעל 200 נחשב לתגובה מוגזמת ממליץ להתמיד בפעילות הגופנית, עם הזמן יש לכך אפקט מרגיע תודה

19/12/2007 | 02:05 | מאת: אלדד

אוקיי אבל חשוב לציין שהמדד הסיסטולי (הגבוה) פחות חשוב וזה שאני מגיע ל 97 בלחץ הדיאסטולי(נמוך) זה מה שמסוכן...