בעיות בלב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

13/12/2007 | 11:39 | מאת: ליז

שלום אני בת 24. כשאני עושה פעילות ספורטיבית אני מרגישה חולשה,דפיקות לב,וקשה לי להסדיר את הנשימה.אם אני עושה מאמץ גדול,אני יכולה למצוא את עצמי אחרי זה במשך כחצי שעה על סף עילפון עם התחושות שציינתי, בעיקר זה מתבטא בפעילות אירובית ,אחרי 10 דקות אני כבר לא יכולה להמשיך. עשיתי צילום חזה ואקו לב, הבדיקות יצאו תקינות לגמרי. הקרדיולוג אמר שהכל מבחינתו תקין ואין צורך בבדיקות נוספות, ושכל התחושות שלי זה בגלל שאני פשוט לא בכושר. התחושות עדיין מציקות לי וניגשתי שוב לאותו קרדיולוג כדי לבקש הפניה לבדיקת מאמץ. האם בדיקת מאמץ יכולה להראות בעיות בלב כשהבדיקות האחרות תקינות ? ואם כן,למה הרופא לא הפנה אותי ישר לעשות את בדיקת המאמץ ? בתודה מראש

13/12/2007 | 22:47 | מאת:

יתכן מאוד ואת עושה מאמץ שלא מתאים לדרגת הכושר שלך. בכל מקרה כדאי כן לבצע בדיקת מאמץ ןלוודא שהיא נעשית לפי מקסימום המאמץ שאת יכולה לבצע ולא לפי דופק מקסימלי צפוי לגילך. כמו כן כדאי לבצע ספירת דם לראות שאין חוסר דם תודה